Історія виникнення  Glock-17
27.11.2020

Історія виникнення Glock-17

Glock 17 став першим пістолетом у світі, в конструкції якого присутньо безліч деталей з пластику. І ця зброя вже давно відома величезною кількістю легенд. Наприклад, одна з них - металошукач не реагує на цей пістолет.

Але давайте розвінчаємо міфи, пов'язані із Glock 17. По-перше, пістолет Glock 17 не німецький, а австрійський. По-друге, металошукач на нього відмінно реагує, хоча пластика в пістолеті - достатньо. 

Німецькі конструктори з компанії Heckler & Koch стали першими, хто спробував використовувати пластмасу при виготовленні вогнепальної зброї. Вони застосовували не чисту пластмасу, а армовану.

У середині 60-х років минулого століття компанія випустила два таких пістолета — моделі VP 70 і P9S. Однак більшість військовослужбовців вважали, що вогнепальна зброя має бути вироблена тільки з надміцної сталі.

А ось австрійська армія вирішила ризикнути, і оновила свій арсенал пістолетів. З цієї нагоди був оголошений конкурс на винахід нового зразка зброї.

Австрійський інженер Гастон Глок вирішив взяти участь у цьому конкурсі, хоча раніше конструкторською роботою ніколи не займався. Він випускав для австрійської армії бойові ножі, саперні лопатки, запасні частини для кулеметів і стрічки до них.

Молодий зброяр запросив до співпраці найкращих європейських конструкторів стрілецької зброї. Всього за три місяці вони створили зразок пістолета Glock 17 під 17 патронів калібру 9 мм.

Постріляти з Glock 17 ви можете у тирі ARTBULLET.

Для запису на тренування телефонуйте за номером: 0 800 500 919.